Постинг
04.01.2011 11:21 -
Реване
Разбийте до побеляване на края на печката 5 яйца с 1/2 чаша пудра захар. Разбъркайте 1/2 чаша брашно с 1/2 чаша грис и го прибавете постепенно към яйцата, като бъркате леко сместа с лъжица. Изсипете полученото тесто във форма за торта или в подходяща малка тавичка, покрита с хартия, намазана с масло, и го опечете в умерено силна фурна (не отваряйте фурната 20 минуте, за да не спадне тестото). Обърнете опеченото реване веднага в чиния и отстранете хартията. Оставете го да изстине.
Сварете сироп от 1 1/2 чаша захар и 2 чаши вода. Свалете го от огъня, ароматизирйте го с 2 прахчета ванилия и след 10 минути залейте реването.
Върху напълно изстиналото реване наредете отцедените и нарязани плодове от някакъв компот и ги покрийте с подсладена сметана или с белтъчен сняг (приготвя се, като разбиете 2 белтъка с 1/2 чаша пудра захар).
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
Търсене
За този блог
Гласове: 126