Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 11:21 - Реване
Автор: hubavahrana Категория: Рецепти   
Прочетен: 3261 Коментари: 1 Гласове:
3







Разбийте до побеляване на края на печката 5 яйца с 1/2 чаша пудра захар. Разбъркайте 1/2 чаша брашно с 1/2 чаша грис и го прибавете постепенно към яйцата, като бъркате леко сместа с лъжица. Изсипете полученото тесто във форма за торта или в подходяща малка тавичка, покрита с хартия, намазана с масло, и го опечете в умерено силна фурна (не отваряйте фурната 20 минуте, за да не спадне тестото). Обърнете опеченото реване веднага в чиния и отстранете хартията. Оставете го да изстине.

Сварете сироп от 1 1/2 чаша захар и 2 чаши вода. Свалете го от огъня, ароматизирйте го с 2 прахчета ванилия и след 10 минути залейте реването.

Върху напълно изстиналото реване наредете отцедените и нарязани плодове от някакъв компот и ги покрийте с подсладена сметана или с белтъчен сняг (приготвя се, като разбиете 2 белтъка с 1/2 чаша пудра захар).


Тагове:   реване,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martiniki - все е по-добре
04.01.2011 11:25
от реване ;))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hubavahrana
Категория: Рецепти
Прочетен: 39377
Постинги: 12
Коментари: 5
Гласове: 126
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930