Съб, 2024-04-20, 06:22Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Май » 11 » Пилаф Али паша:
22:03
Пилаф Али паша:
250 гр каймаhttp://www.baklavata.com/images/stories/pilaf%20ali%20pasha.jpg
1 глава кромид  лук
1 скилидка чесън
3 домата
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. едро смлян червен пипер
1 в.ч. брашно
сол
магданоз
2 в.ч. ориз
2 с.л. краве масло
1 с.л. олио
3 в.ч. топла вода
2 ч.л. сол


 Почистеният ориз се залива с хладка вода и се оставя да почине 20 мин. След това се измива обилно с вода и се задушава в сгорещеното олио. Доливат се 3-те чаши вода.Оставя се на среден огън докато оризът поеме водата и набъбне. След като пилафът стане готов се залива с разтопеното и сгорещено краве масло. Тенджерата се покрива с хавлиена кърпа и пилафът се оставя да почине 10-15 мин. Каймата се омесва със ситно накълцаните лук и чесън.Подправя се със сол,черен и червен пипер. От сместа се късат парчета,от които се оформят топчета с големина на орех. Кюфтетата се овалват в брашно и се запържват в сгорещено олио. Доматите се обелват и нарязват на кубчета, задушават се в малко мазнина.
 При сервиране върху пилафа се слагат поняколко кюфтенца, които се заливат с доматения сос и се поръсват с накълцан магданоз.



 
Category: ЯСТИЯ С МЕСО | Views: 3950 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 ilian   (2010-05-24 15:50) [Материал]
Тоя пилаф съм го ял в Турция, в Одрин. Страхотия е, да си оближеш пръстите. Пробвайте го, няма да съжалявате

ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Май 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините