Паша пилаф
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Изпробвана: 5 изпробвана
Любима на 106 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от m_ivanova1982
Снимка 4321
Необходими продукти
  • • 2 ч.ч. ориз
  • • 2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
  • • 250 г кайма без тлъстини
  • • 2 филии стар хляб
  • • 1 глава лук
  • • 2-3 с.л. кедрови ядки
  • • 2 с.л. масло
  • • сол, черен пипер
  • • 2 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне
Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
Рецептата е добавена от buci на 8 Юни 2010 г.
Източник: http://www.tarifler.tc/pasa-pilavi/
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Юни '10 [Ястия и супи]
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 12
ismailyk
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
приготвях тази рецепта и много ми хареса много вкусно и приятно ароматно но става валко мазничко
[Изпробвана]
18 Дек 2016
снимки от
m_ivanova1982
готвач с точилка
Снимка 4Добре се получи.
28 Авг 2016
# 11
voda
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Благодаря много за хубавата рецепта! Много вкусно става, аз прибавих към каймата малко къри и кимион.
[Изпробвана]
22 Окт 2011
# 10
GOFI
готвач с точилка
[Изпробвал рецептата]
Аз пък ползвах сурови слънчогледови ядки, с това разполагах в момента и също се получи много ефектно
[Изпробвана]
10 Фев 2011
# 9
alfina1
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
и аз ползавх кашу. Много ефектно се получи
[Изпробвана]
23 Яну 2011
# 8
tillia
магьосник в кухнята
Благодаря!5 Юли 2010
# 7
buci
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Пробвай с кашу.5 Юли 2010
# 6
tillia
магьосник в кухнята
С какво може да се заместят кедровите ядки? Предполагам, че рецептата може да се направи и без тях, но все пак.5 Юли 2010
снимки от
neli1100
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 2Снимка 3 17 Юни 2010
# 5
neli1100
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много сполучлива рецепта. Браво! Преготвя се лесно и много точна пропорция. Аз не намерих кедрови ядки и по този повод добавих зеленчуци. Варианта, който преготвих ще публикувам като втори вид. Много благодаря за страхотната идея!
[Изпробвана]
17 Юни 2010
# 4
buci
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Благодаря ви момичета!15 Юни 2010
# 3
neli1100
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много ми хареса, лесно преготвяне и интересно сервиране. Ще се пробва.15 Юни 2010
# 2
korneliq
магьосник в кухнята
Чудесна рецепта с аромат на Ориент. Браво!11 Юни 2010
# 1
Aliana
магьосник в кухнята
Леле, как обичаме пилаф! Рецептата е страхотна, браво!9 Юни 2010
снимки от
buci
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 8 Юни 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.