Паша пилаф
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 5 Любима на 106 готвача |
Снимката е добавена от m_ivanova1982
Необходими продукти
- • 2 ч.ч. ориз
- • 2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
- • 250 г кайма без тлъстини
- • 2 филии стар хляб
- • 1 глава лук
- • 2-3 с.л. кедрови ядки
- • 2 с.л. масло
- • сол, черен пипер
- • 2 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне
Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
Рецептата е добавена от buci на 8 Юни 2010 г.
Източник: http://www.tarifler.tc/pasa-pilavi/
Източник: http://www.tarifler.tc/pasa-pilavi/
Рецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Юни '10 [Ястия и супи] |
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 12 ismailyk [Изпробвал рецептата] | приготвях тази рецепта и много ми хареса много вкусно и приятно ароматно но става валко мазничко [Изпробвана] | 18 Дек 2016 |
снимки от m_ivanova1982 |
Добре се получи. |
28 Авг 2016 |
# 11 voda [Изпробвал рецептата] | Благодаря много за хубавата рецепта! Много вкусно става, аз прибавих към каймата малко къри и кимион. [Изпробвана] | 22 Окт 2011 |
# 10 GOFI [Изпробвал рецептата] | Аз пък ползвах сурови слънчогледови ядки, с това разполагах в момента и също се получи много ефектно [Изпробвана] | 10 Фев 2011 |
# 9 alfina1 [Изпробвал рецептата] | и аз ползавх кашу. Много ефектно се получи [Изпробвана] | 23 Яну 2011 |
# 8 tillia | Благодаря! | 5 Юли 2010 |
# 7 buci [Автор на рецептата] | Пробвай с кашу. | 5 Юли 2010 |
# 6 tillia | С какво може да се заместят кедровите ядки? Предполагам, че рецептата може да се направи и без тях, но все пак. | 5 Юли 2010 |
снимки от neli1100 [Изпробвал рецептата] |
17 Юни 2010 | |
# 5 neli1100 [Изпробвал рецептата] | Много сполучлива рецепта. Браво! Преготвя се лесно и много точна пропорция. Аз не намерих кедрови ядки и по този повод добавих зеленчуци. Варианта, който преготвих ще публикувам като втори вид. Много благодаря за страхотната идея! [Изпробвана] | 17 Юни 2010 |
# 4 buci [Автор на рецептата] | Благодаря ви момичета! | 15 Юни 2010 |
# 3 neli1100 [Изпробвал рецептата] | Много ми хареса, лесно преготвяне и интересно сервиране. Ще се пробва. | 15 Юни 2010 |
# 2 korneliq | Чудесна рецепта с аромат на Ориент. Браво! | 11 Юни 2010 |
# 1 Aliana | Леле, как обичаме пилаф! Рецептата е страхотна, браво! | 9 Юни 2010 |
снимки от buci [Автор на рецептата] |
8 Юни 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.