За направата на произведението са били нужни 10 000 яйца и 432 литра олио
Омлет-шампион направиха турски готвачи в Анкара по повод Световния ден на яйцето, който беше отбелязан на 08.10.2010.година. За направата на вкусното кулинарно произведение, тежащо 6 тона, бяха необходими 110 000 яйца и 432 литра олио, съобщава Ekipnews.com.
С огромния омлет турските майстори на гозбите поставиха нов световен рекорд на Гинес в тази категория. Със задачата по приготвянето на 10-метровото ястие се бяха заели осемдесет готвачи.
В края на проявата готовият продукт бе раздаден на минувачите в турската столица. Предишният омлетен рекорд бе постигнат в Кейп Таун, Южна Африка през миналата година. Тамошните готвачи забъркаха 3.6 тонно ястие.